Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Létező dolog a lélek?

A robotikás trilógia harmadik részére egészen filozófikus irányba jutott a beszélgetés. Mitől számít valami mesterséges intelligenciának? Mi a lélek? Van e különbség a lélek és az öntudat közt? Reprodukálható-e ez mesterségesen.

Ilyen kis laza kérdések merültek fel a végére. Inkább merengős esti hangulathoz ajánljuk, de kávé mellé is kiváló lehet napindítónak egy esős őszi napra.

 

0 Tovább

A kiborgok már köztünk élnek! 

A második robotokról szóló videóban szó van az első kiborgokról is. Ilyen Neil Harbisson, akinek a koponyájába  egy érzékelő van építve, ami által hallja a színeket. Folyamatosan. Igen, ilyen létezik. De ez csak egy sok közül és a következő évek során egyre elterjedtebbek lesznek ezek. A kiborgok kora már nem csak scifi, hanem elkezdődött.

Ezenkívül megbeszélésre kerül az, hogy mi történik akkor, ha a robotok elérnek majd az ember értelmiségi szintjére. Továbbra is minket fognak szolgálni? Vagy elveszik a jogokat, ha mi nem adjuk oda?

0 Tovább

Küszöbön a robotok kora

Nyáron készítettünk egy riportot Estillával, aki azóta már Angliában tanul robotika szakon. Mesél arról, hogy jött neki ez az igen specifikus érdeklődés, kiderül hogyan gyűjtötte össze a kezdőtőkét közösségi finanszírozással, aztán mesél arról, hogy áll manapság a robotika és milyen irányok vannak kialakulóban.

Lehetséges, hogy sok embernek távol áll az érdeklődésétől a téma, de már csak pár év és elkerülhetetlen lesz a dolog, ahogy a sci-fi regények sorra valóssággá vállnak majd az elkövetkező években. Az emberszerű robotok és a mesterséges intelligencia már nem csak fantázia vagy távoli jövő, hanem itt vannak a küszöbön. Ebben a riportban és a (következő két részében) ezt a világot tárjuk fel.

0 Tovább

Te mennyire vagy önálló?

A legújabb részünk a felnövés, önállósodás kérdéskörét járja körbe. Vajon miért tolódik ki egyre jobban generációról generációra? A fiatalok egyre lustábbak vagy szülők is felelősek? Mégis mit jelent önállónak lenni és miért fontos lépés? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

0 Tovább

Sziget VLOG #1

Igazából nem lehet ezt túlkölteni. Elmentünk a Szigetre és valamennyit dokumentáltunk is belőle. Itt is az első része:

0 Tovább




Instagram